Joinedincare

Joined In Care

Как да подкрепим основния болногледач от разстояние

Може да предоставите емоционална подкрепа и периодична почивка на основния болногледач дори, ако сте доста далеч от него и от възрастния си роднина. 

Попитайте какво можете да направите, за да помогнете. Поддържането на връзка с възрастния човек, за когото се полагат грижи, също може да намали напрежението върху домашния асистент. Самото изслушване на възрастния човек може да не звучи като голяма помощ, но често е така.

Статия за това как можем да подкрепим основния болногледач от разстоояние

Ето откъде да започнете: 

Помагащите с грижи от дълги разстояния може да открият, че могат да бъдат полезни като се справят с нещата онлайн. Може да събират информация от хора със сходни здравословни проблеми,  да плащат сметки или просто да държат семейството и приятелите си в течение за здравословното състояние на възрастния без болногледача да трябва да отделя време да информира всеки по отделно. 

Основният болногледач може да се колебае да поиска помощ или почивка. Не забравяйте да признаете колко важен е бил болногледащият за получателя на грижи и за Вас. 

Обсъдете физическите и емоционалните ефекти, които грижите могат да имат върху всички, които се включват активно. 

Предложете помощ за организиране на почивка на основния болногледач. Може да се организира само за един следобед или за няколко дни. Грижата може да бъде предоставена в семейния дом, чрез агенция за болногледачи или в заведение за грижа.

Тук JoinedInCare може да Ви помогне с търсенето на агенции за домашни асистенти и домове и центрове за възрастни хора.

© JoinedInCare